Πεζοπορία στη Σίκινο

Πεζοπορία στη Σίκινο

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Σίκινο. Βρείτε Ξενοδοχεία στην Σίκινο.

Για τον περιπατητή η Σίκινος έχει φυλαγμένο το καλύτερο κομάτι της: απομεινάρια αρχαίων οικισμών, απόμακρες παραλίες, δυσπρόσιτες σπηλιές, διαδρομές που φθάνουν μέχρι το χείλος των πανύψηλων βράχων, περάσματα που χάνονται στην ενδοχώρα ανάμεσα σε μικρά φαράγγια, βυζαντινές εκκλησίες διάσπαρτες στη σικινιώτικη εξοχή καθώς και μια χλωρίδα και πανίδα που προστατεύονται από το πρόγραμμα Natura 2000.

Η κοινοτική αρχή της Σικίνου προβάλλει ως μια από τις προτεραιότητές της την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Σικίνου και τη συντήρηση των μονοπατιών . Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να προμηθευτείτε τον πεζοπορικό χάρτη της Σικίνου.

Τα μονοπάτια διατρέχουν ολόκληρο το νησί. Η RAC SA προτείνει να αφήσετε το αυτοκίνητο ή το buggy που έχετε ενοικιάσει σε έναν από τους φυλασόμενους χώρους της και να εξερευνήσετε τη Σίκινο με μία από τις παρακάτω διαδρομές:

Κάστρο - Αλοπρόνοια
παίρνοντας το παλιό καλντερίμι που συνέδεε τη Χώρα με την Αλοπρόνοια. Το καλντερίμι ξεκινά το κατέβασμα πίσω από το παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συναντά την άσφαλτο περνώντας πίσω από το κέντρο "Θεμωνιές". Από εκεί συνεχίζει άλλο μονοπάτι από την άλλη πλευρά του δρόμου.

Κάστρο - Επισκοπή - Άγιος Παντελεήμονας - Αλοπρόνοια
πεζοπορία 13 χλμ (γύρω στις 4 ώρες).

Κάστρο - Μάλτα
το μονοπάτι ξεκινά από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, περνά κοντά από το ελικοδρόμιο και φτάνει μέχρι τον προφήτη Ηλία οπότε αρχίζει η κατάβαση μέχρι την παραλία του Μάλτα (6,5 χλμ, λιγότερο από 2 ώρες).

Επιστροφή στην αρχική.

Last modified on Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 13:24