Οικισμοί της Σικίνου

Οικισμοί της Σικίνου

Η Σίκινος έχει τρεις οικισμούς: την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο. Ενοικιάστε ένα αυτοκίνητο από την RAC SA και επισκεφθείτε τους.

Αλοπρόνοια (αλς= θάλασσα + πρόνοια) ονομάζεται το μικρό λιμάνι της Σικίνου. Ωραίο κολύμπι στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού, το Λιβάδι, και ταβέρνες με καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα.
Στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αλοπρόνοιας υπάρχει σουπερμάρκετ, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία για ένα καφεδάκι πριν τον απογευματινό περίπατο στο λιμάνι.
Με ένα buggy ή ένα ATV από την RAC SA ξεκινήστε για τη Χώρα και την Επισκοπή.

Το Χωριό είναι ένας μικρός λαβύρινθος από δρομάκια, παλιά σπίτια, πεζούλια, στενές ανηφόρες, περάσματα, κρυφές γωνιές, ανθισμένα παρτέρια και σκαλάκια. Όποιος ανέβει εδώ πρέπει να αφουγκραστεί το σιωπηλό ήχο ενός πολύ παλιού, χαμένου κόσμου. Αυτόν τον ήχο μην τον προσπεράσετε έτσι: είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχει να χαρίσει η Σίκινος.

Το Κάστρο, χτισμένο στο χείλος του γκρεμού 280 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, είναι παλιός οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα. Εδώ χτυπάει η καρδιά του τόπου: η πλατεία, το δημαρχείο, το ιατρείο, τα μαγαζιά και τα καφενεία είναι το κέντρο της κοινωνικής ζωής του νησιού. Με έναν περίπατο μέσα στον οικισμό θα θαυμάσετε παλιά αρχοντικά, το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο στην εκκλησία της Παντάνασσας και παμπάλαιες εικόνες, ζωγραφισμένες από το χέρι μεγάλων αγιογράφων των περασμένων αιώνων.

Με το καίκι που αναχωρεί από το λιμάνι μπορείτε να επισκεφθείτε τις απομακρυσμένες παραλίες. Στα γραφεία της RAC SA στην Αλοπρόνοια και στην Χώρα θα ενημερωθείτε για τις ώρες αναχωρήσεων και μπορείτε να εκδόσετε το εισιτήριο για τις μονοήμερες κρουαζιέρες του νησιού.

Εκεί μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή μια γουρούνα ή ένα buggy από την Rac SA και να εξερευνήσετε το νησί της Σικίνου.

Φωτογραφίες Από Χωριό

Φωτογραφίες Από Αλοπρόνοια

Φωτογραφίες Από Κάστρο