Παραλίες της Σικίνου

Παραλίες της Σικίνου

Αφού νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή μια γουρούνα ή ένα buggy από την Rac SA είσαστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις παραλίες της Σικίνου.

Παραλίες στη ΣίκινοΟι παραλίες της Σικίνου βρίσκονται προφυλαγμένες μέσα σε ορμίσκους, αθέατες πίσω από βραχονησίδες, απλωμένες στο έβγα των φαραγγιών και κάτω από απόκρημνα βράχια.

Οι παραλίες Αλοπρόνοια, Άγιος Γεώργιος και Διαλισκάρι είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο καθώς επίσης και με buggy, ATV και scooter τα οποία μπορείτε να ενοικιάσετε από την RAC SA. Για τις υπόλοιπες (Μάλτας, Αη Γιάννης, Σαντορινέϊκα, Άγιος Παντελεήμων) μπορείτε να πάτε είτε από τα μονοπάτια είτε με το καΐκι, που αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι. Ενημερωθείτε για τις αναχωρήσεις και βγάλτε το εισιτήριο για τις μονοήμερες κουαζιέρες του νησιού από τα γραφεία μας στην Αλοπρόνοια και στη Χώρα.

Σε όλες τις Κυκλάδες επικρατεί η τάση να κατασκευάζουν περιττούς δρόμους στις πιο κρυφές και παρθένες τοποθεσίες, θυσιάζοντας τη μαγεία και τη φυσική ισορροπία του τοπίου. Αυτό δεν συμβαίνει στις παραλίες της Σικίνου.

Ο επισκέπτης πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία των ντόπιων να προστατέψουν το νησί τους και να μην απαιτεί ευκολίες που αλλοιώνουν και τελικά καταστρέφουν ό,τι αξίζει σε αυτά τα μέρη.

Παραλίες Σικίνου